הסיפור שלנו

חותמת יין נטו

חותמת יין נטו היא עדות ליקבים וליינות שאימצו את האמנה ומקדמים יין נטול תוספים ככל הניתן, שהוא גם יין טבעוני.

קראו עוד על יין נטו ומשמעויותיו כאן.

על היקב

יקב "נעמן" הוקם ב -2004 על ידי רמי ובטינה נעמן, אשר עברו מרמת השרון לרמות נפתלי בגליל העליון בשנת 2001.

רמי ובטינה בנו ברמות נפתלי מתחם הכולל בית גלילי מאבן עתיקה, סטודיו לאמנות בניהולה של בטינה, (אמנית, מעצבת ומורה לאמנות) ויקב "נעמן".

היקב שוכן במבנה תת-קרקעי, המעוצב כמערה מחופת טיח גס ואבן. המבנה הקטן מחולק לכמה אגפים, אגף מיכלי התסיסה, מרכז המבקרים עם מדפי אחסון וחדר החביות.

הבציר הראשון היה בשנת 2004, וכבר בשנת 2005 שולש היקף היצור לכ- 2500 בקבוקים. החל בשנת 2008 היקף היצור הוא כ – 10,000 בקבוקים בשנה.

בשנים האחרונות זכו יינות היקב בלמעלה מ-35 מדליות של זהב כפול, זהב וכסף בתחרויות בינלאומיות.​

על היינן

רמי נעמן, במאי ותסריטאי קולנוע ("הגמל המעופף" , "הדרך לעין חרוד" ועוד) ומנהל היי-טק, למד ייננות ב"יקב שורק" והוכשר כ- CELLAR MASTER במכללת תל-חי.

כיינן משתדל רמי נעמן להפיק את הטעמים האופייניים לטרואר המעולה של רמות נפתלי. רמי נעמן מאמין שהרכב זני ה"בורדו" ברמות ההבשלה הגבוהות והאיכויות של רמות נפתלי, מהווה חומר גלם ליין איכותי וייחודי שישאיר חותם במפת היין בישראל.

רמי מאמין שיתרונו העיקרי של יינן ביקב קטן הוא ביכולתו להיות מעורב בכל שלבי גידול הכרם, באפשרות למיין את האשכולות והענבים לפני כניסתם לתסיסה ולפקח על כל שלב בתהליך, עד להפקת יין בעל חותם אישי.

על הכרם

רמי נעמן שתל בנחלתו בצמוד לבית: קברנה סוביניון, מרלו ופטי וורדו  בשנת 2001.

הבציר הראשון היה בשנת 2004 וכלל את הכרם הביתי ואת כרם אחוזת נפתלי.

בשנת 2005 שתל עם הכורם אהרון עדוי הרכב של זני בורדו (קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מרלו ופטי וורדו) בחלקה בת 12 דונם ב"עמק המכנסיים" למרגלות הר יחמור. חלקה זו, המהווה שלוחה של עמקי קדש ודישון נבחרה בהמלצת טובי המומחים בישראל כבעלת פוטנציאל מיטבי לענבי יין אדום – ויכולה להשתוות לאיכות הטרואר המעולה של החלקות הטובות ביותר בעמק קדש.

כל הכרמים נטועים בגובה של כ – 420 מ' מעל פני הים, באתרים הפונים צפונה ומזרחה, החשופים לרוחות מתונות ולטמפרטורות הנמוכות בלילות ולשמש בוקר, מבלי להיחשף לשעות הקרינה החזקה משעות הצהריים ואילך.​

טיפת יין אישית

אני מקפיד שהטיפול ביין יעשה תוך שמירה על טבעיות התהליך ועל החלטות מודעות ביחס לתהליך עיצוב, ייצוב ויישון היין עד לשיווקו. עבודות הבציר הידני, המיון והבקבוק מתבצעות על ידי בני המשפחה ומתנדבים המתגייסים לעבודה מתוך אמונה ואהבת העניין.

יינות היקב זוכים בכל שנה במספר מדליות בינלאומיות בתחרויות בארץ ובעולם.

לתפיסתי, היכולת להפיק יין באיכות הגבוהה ביותר מקושרת גם לקידום ולשמירה מודעת על קיימות בגידול ובהכנת היין.

לפני למעלה מעשור יזמנו, בטינה ואני, את ניסוח תקנון "יין נטו" ליין עם מינימום תוספים ושקיפות מלאה לצרכן. גיבשנו קבוצה של ייננים ביקבי איכות בישראל לפיתוח אמנת יין נטו. קראו עוד על יין נטו ומשמעויותיו כאן.

לוגו יקב נעמן